srebrenica_2011

SREBRENICA MINNESSTUNDEN – 11 juli kl 12.00-16.00 på Färgfabriken i Stockholm.

Det har gått 16 år och tillsammans behöver vi minnas vad och hur det har hänt, men framförallt hur livet fört oss vidare. Med den anledningen visas en stor utställning av autentiska fotografier om Massgravar i Bosnien. Utställningen kommer att finnas kvar på Färgfabriken och kan ses 13-17 juli, 12.00-16.00.

En överlevande Ibrahim Avdic berättade med egna ord om sina upplevelser. Intervjun med Ibrahim fanns på TV4 Play. Poesy läsning: den berömde poeten Abdulah Sidran’s dikt ”Tårar för Srebrenicas mor” lästes av Ammar Šetkić.

Minnesstunden organiserades av Bosniakisk Kultur Center i samarbete med Bosnien-Hercegovinas Ambassad, Bosnisk-Hercegovinska Riksförbundet i Sverige, Studieförbund NBV, Bosnisk-Hercegovinska Ungdomsförbundet i Sverige, Bosnien och Hercegovinas Kvinnoriksförbund i Sverige, Bosniakiska Islamiska Samfundet, Riksförbundet Banjaluka i Sverige, Bosnisk-Svenska Kvinnoförbund och Bosnien-Hercegovinas Muslimska Ungdomsförbund, Merhamet Sverige, Bosnien Hercegovinas Koncentrationslägerfångarnas Riksförbund samt Sarajevo Stadsmuseum.